GAE Update juni 2009

Veel plezier met deze nieuwsupdate van juni.

 

BLV van vrijdag 29 mei

Van de goed bezochte bijzondere ledenvergadering krijgen de leden binnenkort een uitgebreid verslag in de mailbox.

Toekomstige leden

  • Marley Bookelman, geboren op 1 februari
  • Aniek Schipper, geboren op 22 maart 2009

Wij wensen Debbie en Paul Bookelman en Geert en Thalita Schipper veel geluk en plezier bij het grootbrengen van hun kleine spruit en sterkte met de slapeloze nachten en het verschonen van luiers.

Verslag voorjaarskamp

Het was een fantastische week. Er waren meer deelnemers dan ooit, zeker met de Zaansche er bij. Het weer was vrijwel de hele week uitstekend, met prima thermiek en temperatuuruitschieters naar 30 graden. 's Avonds werd de deze temperatuur aan het kampvuur regelmatig overschreden. Instructeur Ton Veenboer bracht meer tijd achterin de tweezitter door dan op de grond. Wat een uithoudingsvermogen! Bedankt Ton! Volgend jaar weer!

Nieuwe cockpitkap op de K-13

De afgelopen winter heeft de firma Antwerpen een nieuwe cockpitkap op de K-13 geplaatst. Dit heeft maar liefst 5000 Euro gekost. Het resultaat mag er wezen, de kap is prachtig.

We willen iedereen dringend oproepen om dit zo te houden; dus bij harde wind de kap vasthouden en sowieso altijd de kap sluiten als je niet bij de kist bent. Verder mag de kap uitsluitend gereinigd worden met absoluut brandschone doeken en met veel en schoon water. Reinigingsmiddelen, behalve groene zeep, zijn streng verboden.

Zomerkamp

Het duurt al helemaal niet zo lang meer en het zomerkamp gaat al weer beginnen. Vijf weken lang volop vliegen met veel vliegtuigen en veel liercapaciteit. Juist op de kampen maakt GAE haar motto "bij ons vlieg je meer" helemaal waar. Geen andere club kan daar tegenop. Geef je snel op voor dit vliegfeest via de secretaris: secretaris@zweven.eu
Dit jaar zullen ook weer gasten van andere clubs mee gaan op ons kamp. Hierover meer in de volgende GAE Update.

Heb je misschien nog ruimte vrij in de auto? Of misschien heb je zelf geen vervoer en ben je op zoek? Daarvoor is ons forum.

GAE Startlijsten online 

GAE leden kunnen nu de meest recente startlijsten bekijken via onze website. Je moet daarvoor eerst inloggen op de ledenpagina, vervolgens klik je in het linkermenu op 'GAE-Starts'.

Passagiers

Nu we niet meer op Terlet vliegen, is het weer toegestaan om volop passagiers mee te nemen (dit kon niet omdat we anders Terlet beconcurreerden).
Passagiersvliegen geeft iedereen de gelegenheid om eens aan familie of kennissen te laten zien waar je toch steeds mee bezig bent. Voordeel voor de club is dat er zo nu en dan weer een nieuw lid tussen zit, want we willen ook dit jaar een bescheiden groei maken!
Wil je een keer een paar mensen meenemen? Dat kan ieder weekeinde. Geef dit wel vooraf even op bij de secretaris: secretaris@zweven.eu

Weekendbedrijf Stadtlohn

Per direct zal het bestuur er voor zorgen dat er een instructeur op het rooster staat en dat er een startleider is. Iedereen die wil vliegen moet om 12 uur aanwezig zijn en helpen met uitpakken en 's avonds helpen met inpakken. Hiervan mag best een keer worden afgeweken, maar dat moet dan wel in overleg met de startleider.
Goede gewoonte op Stadtlohn; voordat we inpakken of demonteren worden de kisten gewassen!

Zie instructierooster: Klik hier

De lak vliegt weer

En hoe! De strijd met de bureaucratie is nu eindelijk in ons voordeel beslecht en we kunnen nu trots melden, dat onze Lak-12 als eerste zweefvliegtuig van dit type door de EASA toegelaten is. Het werd tijd! De registratie is nu D-1216 geworden in plaats van de eerder gereserveerde D-1200. De oorspronkelijk aangevraagde (en zeer toepasselijke) registratie D-1200 bleek dubbel uitgegeven te zijn, waardoor de aanvraagprocedure opnieuw doorlopen moest worden. De nieuwste registratie is helaas nogal zichtbaar omdat de nieuwe plakletters per ongeluk aan ander formaat hebben...
De kist vliegt er niet minder om en inmiddels zijn er al weer vele uren en kilometers mee gevlogen.

Nieuwe leden

  • Wout van der Woude
  • Sabine Keizer-Roomer
  • Marius Hentzen
  • Koen de Kuijer
  • Eline de Vrij
  • Christiaan de Vrij
  • Alissa van de Kamp
  • Marise van de Kamp
  • Beau Jacobs
  • Boudewijn Richard

    Van harte welkom bij GAE allemaal!

KNVvL lidmaatschap 

Nieuwe leden kunnen eenmalig gebruik maken van de goedkope KNVvL WA-verzekering voor 35 Euro. Eenmalig betekent dat iedereen die hiervan vorig jaar gebruik heeft gemaakt, nu normaal KNVvL lid moet worden. Dit is verplicht i.v.m. de WA verzekering en zal regelmatig worden gecontroleerd. Iedereen die nog geen KNVvL lid is kan zich opgeven bij de secretaris: secretaris@zweven.eu

Ervaringseisen

De geactualiseerde ervaringseisen zijn op de website gezet (zie HIER --> GAE Documenten). Dit is verplichte kost voor iedere vlieger!

Nieuwe banners

Er zijn weer nieuwe banners gemaakt. Heb jij een eigen website of ken je een website die graag onze banner wil dragen? maak dan gebruik van de onderstaande links. Knip en Plak in de HTML en klaar is Kees. Voorbeelden zijn hier te vinden:

Skyscraper (120x600):

Simple banner (468x60):

Banner (125x125)

Er zullen er nog meer volgen. Ook in Flash!

Verjaardagen

Juni:

Jesse van Buijtenen, 3 juni
Sebastiaan Heckenberg, 5 juni
Joop Hegberg, 6 juni
Henk Lammers, 6 juni
Kevin Mooi, 6 juni
Jaap Schellinger, 6 juni
Arjan de Boer, 7 juni
François Clemens, 9 juni
Geert Mooi, 9 juni
Dick Boer, 17 juni
Karim Stekelenburg, 20 juni
 

Juli:

Gerard Stoker, 5 juli
Wim Benschop, 14 juli
Arjan Heesterman, 14 juli
Mark Wijtvliet, 17 juli
Jan Paul Keizer, 19 juli
Alissa van de Kamp, 20 juli
Olaf Hartmans, 21 juli
Christiaan van der Kruijf, 30 juli
 
Allemaal van harte! 

Agenda

De agenda is uiteraard ook op de vertrouwde oude wijze op zweven.eu te bekijken.

 

Colofon
Voor aan- en afmeldingen op deze nieuwsbrief en voor vragen, opmerkingen of suggesties kun je terecht bij het bestuur
(
zweven.eu@gmail.com ) of bij het secretariaat: (secretaris@zweven.eu).

Hoewel de uiterste zorg is besteed aan de inhoud van deze nieuwsbrief kan niet volledig worden ingestaan voor eventuele fouten
en onvolledigheden. GAE aanvaardt daarvoor geen aansprakelijkheid

Niets van deze nieuwsbrief mag worden vermenigvuldigd op welke manier dan ook zonder schriftelijke toestemming van GAE.